PH 3 1/2 - 2 1/2 gulvlampe i kobber fra Louis Poulsen

Belysningsnytt

Her får du en lysende fin oversikt over høstens belysnings nyheter, enten det er gamle lamper som det tørkes støv av eller helt nye lamper.

I høst er det mange flotte nyheter på belysningsfronten, blant annet kommer den klassike PH 3 1/2 - 2  1/2 gulvlampen i kobber i en begrenset periode. Lampen kan bestilles frem til 31.des 2016. En unik mulighet til å skaffe seg et samleobjekt.
Lampen leveres med to forskjellige topp skjermer - en laget av munnblåst opal glass og en laget av polert kobber.
Onsdag 26.oktober kl 19.00 har vi belysningskveld her på Møbelgalleriet. Da blir det fokus på LED belysning, utloddning av flotte premier og den gode stemningen som vi har her på kundekvelder.

I lampeserien Carronade til Le Klint er det lett å se hva designeren er inspirert av: Kanoner! Idéen var en bordlampe, utformet som en liten kanon med lys i. Den multifunktionelle gulv-/leselampen er den moderne versjonen av den klassiske leselampen, hvor lyset kan styres der det er behov.  Nytt i høst er at du får Carronade matt hvit, ellers er den i matt sort med messingdetaljer og med en bøyle i oljet amerikansk valnøtt. Alle modeller leveres med LED lyskilder.
Carronade serien fra Le Klint

Patera er den moderne lysekronen, som nå kommer i flere størrelser. Da Patera ble lansert i 2015 kom den i en størrelse på 60 cm i diameter, nå får du den i en mer anvendelig størrelse for private hjem i 45 cm og 90 cm til offentlig bruk. Lampen er et kunstverk å se til og sprer lyset i alle retninger. Den avgir et mykt og behangelig lys, der hemmeligheten ligger i konstruksjonen på lampen. Lampen består av en rekke forskjellige celler, plassert slik at det oppnås riktig vinkel og du unngår ubehagelig bledning.
Patera pendel fra Louis Poulsen, design Øivind Slaatto

I 2016 markerer Northern Lightning hundreårsjubileet for Birger Dahl med denne tidløse pendelen. Dahl designet lampen i 1956 og installert den i det renoverte norske Stortinget to år senere. Selv om Dahl har et klassisk femti talls design med minimal form og glatt overflater har den fremdeles et moderne utseende i dag. Dahl lampen er i glass og med metalldeler i mørk grå, lys grønn eller matt messing. Dokka og Birdy er to andre klassiske Birger Dahl design, også re-introdusert av Northern Lighting.
Dahl pendel fra Northern Lightning, design: Birger Dahl 1956

Louis Poulsen lanserer nå den ikoniske Panthella lampen i en miniutgave med en diameter på 250 mm – som kommer i tillegg til nåværende 400 mm versjon. Panthella MINI har lakkert metallskjerm og fås i åtte oppsiktsvekkende farger fra Verner Pantons eget fargeunivers; gul, oransje, lilla, rød, rosa blå og to grønne nyanser. Dessuten i hvit, svart og opal akryl. Fargene stammer fra Verner Pantons siste prosjekt like før hans død i 1998, ’Lyset og Fargen,’ på Trapholt i Kolding – en totalinstallasjon med åtte rom i forskjellige farger, hvor møbler, lamper og tekstiler skapt av Verner Panton gjennom 50 år var innrammet i en helhet av farger og lys.
Panthella mini fra Louis Poulsen, design: Verner Panton

LAMPE DE MARSEILLE er designet av mesteren Le Corbusier i 1949 og har et spennende og svært moderne uttrykk selv om den er designet i 1949. Lampen er en justerbar vegglampe med ledning (ikke for uttak i vegg) og kommer i to størrelser. Den er tilgjengelig i matt grå eller hvit. Lampen gir både direkte og indirekte belysning da lyset går gjennom lampen og opp i taket.
Lampe de Marseille fra Nemo Cassina, designet: Le Corbusier 1949

Louis Poulsen relanserer den originale lampen, som opprinnelig ble designet til Radiohuset på Frederiksberg i Danmark. Den blir lansert under navnet VL38 bordlampe, og Louis Poulsen introduserer bordlampen som del av en serie som også inneholder VL38 vegg- og gulvlampe.
Lyskunstner forut for sin tid  ”Vilhelm Lauritzen var en mester i å forene materialer og lys. Allerede i 1920-årene utførte han grundige studier av dagslys, og han arbeidet hele livet med å videreutvikle og forbedre lampene, som inngikk i perfekt harmoni med bygningene han tegnet.
VL 38 bordlampe fra Louis Poulsen, design: Vilhelm Lauritzen

Lampeserien SWIRL er utvidet med en bordlampe og gulvlampe. I serien finnes det allerede pendel og vegglamper i flere størrelser. Swirl har klare referanser til LE KLINTs klassiske design og håndværk. Med transparente lameller som fordeler lyset, gir lampen et fint brukslys og ser lekker ut i rommet.
Swirl bord- og gulvlampe fra Le Klint

Vipp veggspot kaster lys på badet, gangen, kjøkkenet eller stuen, og er både allsidig og funksjonell. Nytt for året er at den nå kommer i hvit. Spotten er utstyrt med en justerbar arm og en fingerskrue for å låse posisjonen. Lampen har en spennende skjerm som er perforert og sprer lyset flott i hele lampen. På grunn av den raske utviklingen i LED-teknologi, har alle Vipp-lamper en utskiftbar LED-lyskilde. Dette lar deg oppdatere Vipp-lampen din til den beste lyskvaliteten og gir deg en lampe som er tidløs i både design og funksjon.
Vipp veggspot i hvit.

Med Caravaggio Read har designer Cecilie Manz videreutviklet den ikoniske Caravaggio serien. Gulvlampen kan dreies 260 grader om sin egen akse og gir dermed brukeren en ekstraordinær grad av fleksibilitet. Gulvlampen er utstyrt med en 3-trins dimmer til justering av lysintensiteten. Gulvlampen har en liten fot og kan derfor trekkes helt inntil sofaen og gir lys akkurat der hvor man har bruk for det. Denne gulvlampe er ganske lav for å gi en mer intim belysning.
Caravaggio Read leselampe fra Light Years

Louis Poulsen relanserer nå den originale Radiohus pendelen fra 1940-årene under navnet VL45 Radiohus Pendel. Radiohus pendelen kom til verden i forbindelse med oppføringen av Radiohuset på Frederiksberg, som Vilhelm Lauritzen, en av modernismens og funksjonalismens største arkitekter, stod bak. Vilhelm Lauritzen skapte også, i samarbeid med Louis Poulsen, alle Radiohusets lamper. Radiohus pendelen er siden blitt et ettertraktet designikon som har høy kurs på antikkmarkeder og auksjoner.
VL 45 Radiohus pendelen fra Louis Poulsen