Modell Classic 255 spisebord fra Andersen Furniture

Spisebord til hele familien og vennegjengen

Det er rundt spisebordet det skjer, vi samles for middag, lekser, en kopp kaffe med naboen, vennegjengen eller i festlige lag. Her spisebordene som strekker seg når du får besøk.

De færreste av oss har behov for spiseplass til over ti personer til daglig. Et langt spisebord vil okkupere unødig mye plass, og er en dårlig idé dersom du er ute etter å utnytte plassen bedre. Et svar på denne utfordringen er spisebord med uttrekk, altså bord som kan forlenges ved å legge i ekstra tilleggsplater.

Trenden i dag er at vi sitter mer rundt spisebordet, det er der vi samles til større begivenheter og anledninger. Enten det er til konfimasjon, barnedåp, bursdager, vennefesten eller når du får et overraskende besøk og trenger litt mer plass.
Med spisebord med uttrekk bestemmer du selv hvor mange du vil ha til bords, legg i det antall klaffer som du tenger og du er klar.
Classic 255 spisebord fra Andersen Furniture med uttrekk opp til 8 plater.

Classic spisebord har du mulighet til å legge i opp til 8 tilleggsplater, og dermed få et spisebord på over 6 meter, men du bestemmer selv hvor stor uttrekk du ønsker. Om du ønsker uttrekk til 2 eller 5 plater, da velger du det.
Kantprofilen på spisebordet er med på endre uttrykket, som vist på bilde er det en skrå kant for å lette uttrykket på bordet, velger du rund kant virker bordet mer massivt.

Mulighet for å endre bordets karakter ved valg av ulike kantprofiler.

På spisebord er det mange overflater, ofte kan du velge mellom heltre eller laminat som vist her på DK 10 fra Andersen. Laminat er for deg som ønsker et bord som er lett og holde og ikke krever noe av deg i hverdagen, et bruksbord.
DK 10 har uttrekk til 3 plater og kan bli opp til 3,40 m langt.

DK 10 spisebord fra Andersen Furniture

Designer Hans J. Wegner elsket å jobbe naturmaterialer som tre, men også stål. En flott kombinasjon er spisebordet CH 318 designet i 1960, som har tilleggsplater til hver ende av bordet, og kan bli opp til 2,40 m.  

CH 322 fra Carl Hansen, design Hans J. Wegner

Naver sitt uttrekksbord GM 2152 kan også bli over 6 meter så her er det bare å invitere storfamilien. Tilleggsplatene får du i heltre og sort MDF. Ved å bruke heltre klaffer kan du dekke til langbord uten å bruke duk.

GM 2152 spisebord fra Naver

Wegner har flere flotte spisebord klassikere, og dette er et av dem. CH 339 er designet i 1962 og har mulighet til å bli 4,40 m langt. Bordet har ingen skarpe kanter, og er derfor behagelig å sitte inntil, og er et klassisk møbel som typisk vil gå i arv gjennom generasjoner.

CH 339 spisebord fra Carl Hansen, design: Hans J Wegner

Dette spisebordet fra Carl Hansen er en bytterfly plate integrert i bordet. Få plass til 4 personer ekstra på under ett minutt. Dra ut bordet og vipp opp platen - og det er klart. Enklere blir det ikke.

SH 900 spisebord fra Carl Hansen, med butterfly plate.

Dette T3 spisebordet fra Andersen har også den geniale Bytterfly platen, som er veldig lett å bruke. På under et minutt har du trukket ut bordet og vippet opp Butterfly platen som ligger integrert i bordet, vips har du plass til fire personer ekstra.

T3 spisebord fra Andersen Furniture med butterfly plate.