Holmegenes

Kobber og tegl på Holmegenes

Holmegenes er et prosjekt i regi av Smedvig Eiendom, som er innflytningsklare leiligheter på Eiganes. Vi har mange flotte møbler utstilt i visningsleilighetene - bli med innenfor og se!

Som et av sju prosjekter i Norge ble Holmegenes i 2016 nominert til Statens byggeskikkpris. En slik nominasjon henger meget høyt og er en god bekreftelse på Holmegenes sine mange spennende kvaliteter.

Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming.

Smedvigs krav til kvalitet og interesse for området bidrar til et unikt boligprosjekt i hjertet av Eiganes. Sentrale materialvalg: kobber, tegl, eik og glass

Holmegenes består av til sammen 45 leiligheter fordelt på 14 bygningskropper hvor to og to av husene henger sammen via et felles trapp-/heisvolum. Hvert par kalles et ”tvillinghus”. Arkitekt er Haga & Grov Sivilarkitekter MNAL AS. Totalentreprenør er Kruse Smith AS. De første leilighetene ble overlevert til sine beboere i 2015, og nå er det kun de siste leilighetene som er for salg.