Hjemme hos Birte

Hjemme hos: Birte

Jeg liker at møbler engasjerer. Dermed har jeg ikke en utvalgt stilretning , men hovedmålet er at summen av alt skal skape et lunt hjem hvor både barn og voksne har det godt, forteller Birte.

- Jeg liker ideen om gjenbruk og tidløshet, og det er alt i denne stolen forteller Birte om Hommage a Sigurd Lewerents stolen av Mats Theselius.
Designeren Mats Theselius lot seg inspirere av kirken St. Petri i Klippan. Denne kirken ble opprinnelig tegnet av arkitekten Sigurd Lewerents, og skulle restaureres. Kirketaket var blandt det som ble byttet ut, og Theselius fikk fraktet de gamle takplatene til sitt eget verksted. Det var nok til å lage 123 stoler. Takplatene finner man igjen i stolens sidevegger. I sete ligger et tett vevd teppe inspirert av kirkens gulv. Armlenede er av ibenholt.

Tremmesofa designet av Børge Mogensen, og Flagglinestolen designet av Hans J. Wegner.

En annen stol både barn og voksne trives i er Flaggline stolen som er designet av Hans J. Wegner i 1950. Wegner fikk ideen til stolen på en strand ved Århus. I sanden eksperimenterte han seg fram til en form som var god å sitte i, og som ble utgangspunktet for stolen. Gjennom kombinasjon av stål, tauverk, og sauefellen ble ideen virkelighet, en vikelighet som er enestående komfortabel.

Skallstolen fra Carl Hansen, designet av Hans J Wegner

PH bordblampe i kobber designet av Poul Henningsen og Grand Prix stol av Arne Jacobsen.