Den spanske stolen, Fredericia

FREDERICIA Furniture og Alfredo Häberli hyller Den spanske stol

Etter en ferie i Spania dro den danske møbelarkitekten Børge Mogensen hjem full av energi og ideer til en ny stol. En stol som skulle vise seg å få stor betydning for ham og ikke minst for det danske møbelfirmaet FREDERICIA Furniture. Og nå også for den argentinske designeren Alfredo Häberli.

Den spanske stolen, Fredericia

Børge Mogensen hentet inspirasjon fra en gammel spansk landstol med brede armlener og dypt sete, moderniserte formen og fjernet all pynt og andre overflødige detaljer. I 1958 ble Den spanske stol lansert, og siden har den vakt begeistring og jubel.

Begeistringen for Den spanske stol er noe designeren Alfredo Häberli deler med en rekke  andre, ikke minst Thomas Graversen, som er direktør ved FREDERICIA Furniture A/S. Engasjementet har resultert i et samarbeid der Børge Mogensen og hans mesterverk hylles i anledning 100-årsjubileet for møbelarkitektens fødsel.

Den spanske stolen, Fredericia

"Når jeg er hjemme, er Den spanske stol den stolen jeg oppholder meg mest i, enten jeg leser, nyter en drink i godt selskap eller ser på TV. Det er som om Den spanske stol kommuniserer med meg gjennom sitt formfullendte design og de edle materialene. Den fremkaller historier, bilder og ideer. Og hvis Børge Mogensen kunne fortolke en gammel spansk offiserstol, så kan kanskje mine historier bane vei for å få vist min dype og respektfulle hyllest til en ikonisk stol og designeren av den, Børge Mogensen", sier Alfredo Häberli.

Den spanske stolen, Fredericia