PH 3/2 Limited Edition i ravfarget glass og messing

Belysningsnytt

Nå er det for alvor mørketid og vi tenner våre lys. Vi på Møbelgalleriet har fått inn flere spennende lampen denne høsten og oversikten finner du her.

Kobber og messing her fantastisk vakre metaller og gir en ekstra varme og glød. Kombinerer du kobber eller messing med lys får du noe helt unikt. 
Bare se hvor flott 60 års jubilanten PH Konglen (Artichoke) er i matt messing.
 

PH Konglen i messing
Her ser du PH Konglen i messing, du får den også i kobber, børstet stål og hvit. 

Lamella serien er utvidet
I Lamella serien finner du en pendel i tre ulike størrelser og nå har det kommet en vegg- og taklampe til familien. Den har inspirasjon fra undersiden til en sopps hatt, noe som gir de flotte buede kurvene. Dette kalles lameller, og har gitt navn til lampen. Utformingen gir et behagelig lys i rommet som ikke blender. Lamella passer godt inn over spisebordet, på kjøkkenet eller i et større ingangsparti. Lamella er designet av duoen Takagi og Homstvdt for Le Klint. Lampen har en klassisk design med et moderne snitt over seg.
 

Lamella serien fra Le Klint
Lamella serien til LE KLINT som har pendler i tre ulike størrelser og vegglampe. 

 

Flindt Wall gir myk belysning innendørs og ute

"Lys betyr så mye for folk og påvirker våre opplevelser så grundig at det er viktig å få det riktig, og å designe med den spesifikke innstillingen og ønskede effekten i tankene," sier Christian Flindt.

Den danske designeren Christian Flindt har skapt den fantastiske nye Flindt Wall: en sirkulær, veggmontert armatur som bringer dristig, skulpturell belysning til både innendørs og utendørs bruk.

Flindt Wall skiller seg ut med en lysutgang fra en åpning på toppen som sender lys fra to LED-pærer nedover fronten av armaturen, og lyser opp området rundt og skaper en lysende ring av reflektert lys langs kanten på armaturen. En del av lyset distribueres også opp og bak, og skaper indirekte lys i form av en halvmåne.

Innendørs er den ideell for entreer, korridorer, trapperom og andre områder som krever myk belysning. Utendørs kan den monteres på alle vegger for å lyse opp terrasser, gårdsplasser, innkjørsler – og selvfølgelig selve veggen og bygningen.
 

Flidt Wall belysning for både innendørs og utendørs bruk.
Flindt Wall fra Louis Poulsen for både innendørs og utendørs bruk. 

 

IC lampen nå i sort
IC serien har til nå vært i krom og messing, men nå får du den også i sort som her helt i tiden. I IC serien fra Flos kommer det bord, gulv, vegg/tak og pendel lampe.

IC består av en kule I glass og ramme i børstet messing eller krom. Leddet mellom kule og stang er elegant utført – det ser ut som kulen balanserer på stangen.  Noe som er designerens utgangspunkt og inspirasjon. Han så på et videoklipp av en kontaktsjonglør som surret på et sett kuler, flyttet dem rundt på armene og helt ut på kanten av fingrene sine – Michael ønsket å fange akkurat dette øyeblikket. 
 

IC serien fra Flos, nå med sort ramme
IC lampen tar seg veldig flott ut i sort! Effekten av den balanserende glasskulen blir bare større. 

 

Enigma pendel kommer i sort
Den nye, svarte versjonen passer godt på steder med dempet eller hvitt interiør, med et unikt utseende som skiller seg fra den opprinnelige versjonen.

Den nye svarte utgaven, som er tilgjengelig i alle tre Enigma-størrelsene, skaper en rolig og visuell effekt når den sender lys. Enigma sender lyset ut til blendfrie skjermer og gir et jevnt lys til overflater og omgivelser. Dette gjør Enigma ideell til entreer, korridorer og oppholdsrom, samt over spisestuebord, kjøkkenbarer og -øyer.
 

Enigma pendel fra Louis Poulsen
Enigma pendel fra Louis Poulsen i sort

 

PH 3/2 i ravfarget glass – Limited Edition
Louis Poulsen og Poul Henningsen introduserte i utgangspunktet fargede glasslamper på slutten av 1920-tallet for å tiltrekke seg nye kunder.
I 2017 brakte Louis Poulsen tilbake ravfarget glass i den begrensede versjonen PH 3½-3 pendel med messing. Nå har Louis Poulsen lansert det varme og innbydende fargede glasset i PH 3/2 bordlampen.
Glasset er ravfarget med glatt overflate og sandblåst matt underside som gir en myk, jevnt fordelt glød.
Selv når den ikke er opplyst, forsetter lampen bare å være vakker. Den kompakte størrelsen gjør lampen ideell som sidebord eller vinduslampe, en nattlampe eller en arbeidslampe.
 

PH 3/2 bordlampe i ravfarget glass - Limited Edition
PH 3/2 bordlampe i ravfarget glass fra Louis Poulsen. Tilgjengelig frem til 31.desember 2018.

 

Den klassiske PH 5 lampen i kobber
Fra første øyeblikk oppnådde lampen stor popularitet, dels på grunn av designet som i dag er ikonisk, men også for det komfortable lyset og lampens anvendelighet.

PH 5 er 100% bledfri fra alle vinkler. Den finnes i dag i over 100.00 offentlige og private bygninger. Den er så velkjent at den ofte går under det enkle navnet: PH lampen.
PH 5 er en videreutvikling av 3-skjerms prinsippet. Med en trompetformet topp som gir bedre romlys. Tallet 5 henviser til den største skjermens diameter som er 50 cm.
 

PH 5 i kobber

 

 

Ny lampe fra Le Klint – Pliverre
Den siste lampen jeg skal ta med er serien Pliverre fra Le Klint, som kommer som gulvlampe og pendel. Det er den første lampen fra Le Klint som kommer med skjerm i munnblåst glass og har detaljer i sort og messing.

 

Pliverre pendel fra Le Klint
Pliverre pendel fra Le Klint