Bonderup & Thorup

Bonderup & Thorup

Torsten Thorup (født 1944) og Claus Bonderup (født 1943) er to arkitekter som har vunnet flere designpriser for sin produksjon av lysamaturer.

 

De er begge uteksaminert fra Den Kongelige Danske Academy of Fine Arts School of Architecture i 1969 og senere gikk på jobb sammen med den danske arkitekten Henning Larsen studio. 
 
De to arkitektene slått seg til profesjonelt og jobbet sammen for de fleste av sine karrierer. Sammen har de laget klokker og i butikk skjermer for Georg Jensen, Arktikum museet i Finland og havneområdet i Helsingør, der de designet alt fra byplanlegging til et billettkontor.
 
Det var allerede under studiene at de to arkitekt studentene utviklet SEMI pendelen, som er verdens kjent for sin buet emaljert metall som danner en fjerdedel av en sirkel. 
 
Claus Bonderup og Torsten Thorup vunnet flere designpriser for sin produksjon av lysarmaturer, og de har utviklet både lamper og klokker for blant annet, Royal Copenhagen og Georg Jensen. Allerede på den tiden SE MI spesielle utforming samhandlet godt med økologiske møbler av Verner Panton og Eero Saarinen, som ofte ble produsert i materialer som stål, plast og glassfiber.