Ekstrem stolen fra Varier, designet av Terje Ekstrøm

Høstens nyheter

Vi er allerede godt inne i september og høsten er her. Vi på Møbelgalleriet har ommøblert, vasket, ryddet og malt for å gjøre butikken klar for høstutstillingen.
I år har vi mange flotte nyheter å vise deg, og her i bloggen kommer noen av dem.

Montana Free
Montana Free
– er et helt nytt reolsystem fra Montana. Reolsystemet er et nytt møbel til en ny måte å leve på. Frittstående og uimotståelig lett å flytte på. Den er skapt til forandring fordi livet forandrer seg.  

Serien består av 12 faste oppstillinger. De ulike oppstillingene varierer i størrelse og funksjon fra en helt lav og enkel to hyller høy benk, som kan plasseres under et vindu til den store oppstillingen med seks hyller i høyden, perfekt som en luftig dekorativ romdeler eller som en monumental reol opp til en vegg. Med de fleksible stoffplatene kan du leke med farger og uttrekk, skape mindre rom, bryte og forandre reolens gjennomsiktighet.

Rolene er tilgjengelig i fire ulike farger; new white, fjord, black og china red.
Stoffplatene er tilgjengelig i 8 ulike farger i stoffet Remix fra Kvadrat. (natural, grey, stone, rust, mustard, nude, lilac og purple)

Designet av Jakob Wagner.

 

 

Ekstrem stol av Terje Ekstrøm
Ekstrem
– er
ikke bare en stol, men et frittstående objekt og representerer et av Norges første postmoderne design. Stolen er lekfull og full av kontraster, laget av mykt ullbelagt skum over en skulpturell stålramme. Ekstrem er en hyllest til kunstnerisk frihet og kreativ fantasi. Stolen lanseres nå i fem nye farger.

Terje Ekstrøm (1944-2013) som har designet stolen er en av våre mest talentfulle industrielle designere.  Ekstrøms arbeid på 70- og 80-taller representerte en ny generasjon designere som utfordret ideene om skandinavisk design. Han skapte ny vitalitet og uavhengighet til den norske designscenen, i en tid med betydelig kulturell og sosial endring.

 

 

Planner sofabord fra Fritz Hansen
Planner bord
- Planner bordet er en del av en relansert samling av den amerikanske designeren Paul McCobb. Den amerikanske designeren var opptatt av å lage enkle design hvor form følger funksjon, noe Planner bordet er ett godt eksempel på. 
Bordplaten er tilgjengelig i to typer marmor som passer til ethvert moderne hjem. Den strukturerte, men minimalistiske marmoroverflaten hviler på en pulverlakkert sort stålramme. 
Planner fås i tre forskjellige størrelser: ø80 cm, 45 cm x 75 cm og 80 cm x 80cm.  

 

 

Jubileumsmodell av den Spanske Stol
Den spanske stol
– i anledning 60 års jubileet til Den Spanske Stolen (1958-2018) designet av Børge Mogensen, har Fredericia for første gang laget stolen i oliven grønn sadel lær. Fargen har de kommet frem til ved å se gjennom Børge Mogensens arkiv, og fant denne naturlige fargen som var en av hans favoritter. Samt at fargen dominerte i interiøret på slutten av 50-tallet.

Stolen er bare tilgjengelig for bestilling i perioden 19.september til 31.desember 2018.
Rammen er av heltre som er såpebehandlet, rygg og sete er i sadel lær.

 

 

 

ARV spisebord og stoler fra Noma restauranten i København
ARV
er en møbelkolleksjon som er designet av Studio David Thulstrup i samarbeid med Noma restaurant eier Renè Redzepi.
Brdr. Krüger som produserer møblene har samarbeidet med Studio David Thulstrup for å skreddersy en samling av møbler til den nye Noma restauranten i København.
ARV består av stol og bord og har et klassisk, men samtidig moderne uttrykk med en tidløs kvalitet. Bordet kommer både i rundt og rektangulær versjon. De har også jobbet med å sikre at armlenene på stolen glir perfekt under bordplaten.  Noe som sikrer perfekt harmoni mellom bord og stol.

 

 

 

Eames stol i glassfiber
Eames glassfiber
– den originale Eames glassfiber stolen som ble designet i 1950 er endelig tilbake! Stolen ble lansert for første gang på Milano messen i vår, og er endelig kommet til utstillingen. Den har en helt egen struktur og utseende som må ses.

Stolen har de jobbet med lenge for å sikre en miljøvennlig produksjon og fremstilling. Den kommer i seks ulike farger: Parchment, Navy blue, Red orange, Elephant hide grey, Sea foam green og Raw umber.  

PS: en liten sneak peak på hva som kommer til utstillingen. Panton Chair Glow som lyser i mørke. Det gledes!

Så kommer jeg snart med et blogginnlegg om høstens belysningsnytt, der vi blant annet har mye spennende fra Louis Poulsen. 

Panton Glow