Montana Hi-Fi

3 trender for 2016

Vi har plukket ut tre ting som vi tror kommer til å bli en del av trenden i 2016. Så langt ser det ut til at 2016 blir et spennende år – vi har sett tendensen i 2015, men som nå vil komme for fult. Nærhet og kvalitet til det vi omgir oss med – maten, mennesker, klær og møbler.
Dette gjenspeiler seg i møbeltrendene i farger, materialer og former.

Nye fargekombinasjoner

Vi har sett det komme og vi vil se det enda mer i 2016 – de røde tonene, på kanten til brun og jordfarger på en rekke materialer som lær, keramikk, tekstil og farget glass. Kombiner vinrød/burgunder sammen med støvete rosa for å ta den helt ut. Farget glass er noe som også vil vise seg mer framover. Se mer fra Montana her.

Nye og litt sære fargekombinasjoner vil vi se i 2016. På bilde vises Montana i moulin rouge, peach, marocco og nordic.

Nye og litt sære fargekombinasjoner vil vi se i 2016. På bilde vises Montana i amazonas, candy floss, marocco, moulin rouge,rio, boulevard og green tea.

Varige materialer

Varige Materialer er noe vi her på Møbelgalleriet har jobbet for i snart 30 år og som nå er mer aktuelt enn noen gang. Det henger sammen med vårt beviste forhold til kvalitet og tidløshet, og ikke minst at vi tar miljøbevisste valg. Lær, stein, tre, kork og glass er alle bestandige og ekte materialer.

Den Spanske stolen av Børge Mogensen er en dansk klassiker - laget av heltre og lær holder den i generasjoner. Her er den vist i røykt eik - som vi også vil se mer til i 2016.

TS bord fra Gubi, designet av Gramfratesi. Bordplaten er i lakkert glass - vises her i vintage red, dusty green og grey blue. Legg merke til designerduoen GamFratesi!

 

Møbler som kunst

Vi tør å velge noe som utfordrer oss, noe som ikke er «safe». En stol, en lampe som gir noe mer en sin opprinnelige oppgave. De skulpturelle formene skaper kontraster i interiøret og kan spille på motsetninger mellom det myke og harde og det organiske og det kantete.

En lampe som krever et nærmere ettersyn, design Ingo Mauer.

La Chaise stol er designet allerede i 1948 av Charles & Ray Eames. Sunflower clock og Stools krakker er også skulpturelt flotte å se til!