Hans J. Wegner.

Møbelhåndtverk - God design har ingen alder!

Tidløshet og detaljer i møbelhåndverket gir klassisk design som blir etterspurt i generasjoner.

Bak møbelhåndverk ligger det en lidenskap for møbeldesign og respekt for kvalitet. Designerens ambisjoner er å skape møbler som er funksjonelle og estetiske, skape møbler som blir brukt og som tåler å bli brukt. Møbler som er en daglig glede å se på – også for neste generasjon. Flere modeller har oppnådd en slik status som klassikere – og dermed blitt etterspurte samleobjekter i hele verden.

Tidløse klassikere – alltid like aktuelt!

Visuell holdbarhet er et av de viktige kravene vi må stille til et møbel. Det at man stadig kan finne glede ved å betrakte møbelet mange år senere. ”Det skal tåle øyets slitasje,” sier Sven Lund hos Kallemo. Det er noe av dette som kjennetegner tidløsheten og møbelklassikerne våre i dag. God design har ingen alder.

Y-Stolen

Mange av møblene som vi presenterer i denne katalogen, er blant de tidløse klassikerne som i sin tid var med å sette en helt ny dagsorden for møbelarkitektur/design. I dag er de stadig like ettertraktet blant et designbevisst publikum.

Vi har flere gode eksempler på det. Børge Mogensens møbler kjennetegnes ved en selvsikker enkelhet som er fri for enhver antydning av moteretninger. Tre og lær er materialene han bruker når han, uten problemer, forener modernisme og funksjonalisme med det beste av tradisjonell håndverkstradisjon. Hans J. Wegner er stolens ubestridte mester i dansk design. Mange av hans stoler er i dag internasjonalt anerkjente klassikere. Wegners stoler er preget av hans forståelse av at stolen er et møbel som er tett på kroppen – noe som setter høye krav til ergonomi og komfort.

Miljøbeviste forbrukere velger tidløse møbler

Våre leverandører stiller strenge krav til seg selv både når det gjelder miljøforskrifter og materialutnyttelse – dette inkluderer også lavere energiforbruk ved transport. Tidløse møbler er skapt for generasjoner, og de reduserer dermed bruk-og-kast mentaliteten.

Scandinavian Design

Dette begrepet innen nordisk design er knyttet til åpningen av en vandreutstilling i USA i 1954 med røtter til mellomkrigstiden. Scandinavian Design kjennetegnes av myke former og utstrakt bruk av nye materialer som form-presset tre og plast. Sentrale navn er Eero Aarnio, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Bruno Mathsson, Ingmar Relling og Hans Brattrud.

Scandinavian design

Design

Dette engelske ordet betyr formgivning i bred forstand. Det kan derfor omfatte alle de aktuelle begrepene som kunsthåndverk, kunstindustri, brukskunst og industridesign.

Håndtverk

Design blir definert som utformingen av produkter og tjenester som har en god form i samsvar med funksjon, men ordet knyttes også til kommunikasjon, egenart og identitet.