Kay Bojesen

Kay Bojesen

Kay Bojesen er mest kjent for hans trefigurer som har gjort ham til en av de store pionerene innen dansk kunst produksjon.

Kay Bojesen (1886-1958) var en lærling av Georg Jensen, trente på å bli sølvsmed i 1910. Etter noen år i Tyskland og Frankrike, begynte han å jobbe som en sølvsmed i København.

I 1930 innså han at det var noe særlig livlig om trevirke. Heldigvis var Kay Bojesen altfor nysgjerrig til å begrense seg til arbeidet med å avgrense metaller, og han begynte å eksperimentere med andre materialer.

I løpet av leting hans, oppdaget han tre som materiale med svært spesielle muligheter for industriell behandling og styling. Dette funnet førte til den klassiske gardistene og en hel zoologisk hage tar form mellom hendene.

Kay Bojesen sine premiss i arbeidet hans var en overbevisning om at hans gjenstander skal ha liv, blod og et hjerte. Folk bør ønske å plukke dem opp, og de ​​skal utstråle menneskeheten, varme og liv.

Apekatten ble produsert i samsvar med Bojesen motto som linjer burde smile. På begynnelsen av 1950-tallet, var det så populært at det ble utstilt på Victoria & Albert Museum i London.

I 1990 kjøpte Rosendahl rettighetene til produksjon, markedsføring og salg av Kay Bojesen produkter, inkludert hans gardistene, tre dyr og prisbelønte Grand Prix bestikk. Kay Bojesen sine produksjoner er preget av en iboende følelse av enkelhet, naturlighet og rene linjer.