Hella Jongerius

Hella Jongerius

Hella Jongerius er en nederlandsk designer som har tegnet Nymphenburg Sketches tjenesten samt FOUR SEASONS samling - speil, tekanne, vin mugge og lysestake - for Porzellan Manufaktur Nymphenburg.

 

Hella Jongerius, ble født i De Meern nær Utrecht i 1963. Hun studerte ved Design Academy i Eindhoven 1988 til 1993 og senere sluttet den berømte nederlandske Droog Design Group av designere. Hun grunnla senere sitt eget firma i Rotterdam i 2000.  
 
Hennes design kombinere nye teknologiske bragder med særpreg og betydning at bare håndlagde historiske gjenstander ha: "Jeg prøver å lage produkter som kan bli elsket og at folk ønsker å eie hele sitt liv til så gi dem videre til familien." 
 
Hennes DYR Boller, derimot, er den mest berømte. Fra 700 dyrefigurer at arkivet ved Nymphenburg innehar, valgte hun fem og plasserte dem i skåler. Hun har supplert den naturalistiske maleri av sneglen, fugl, nesehorn, hjort og hare med en andre mønster fra Nymphenburg design repertoar - uavhengig av om de var opprinnelig ment for en suppeterrin eller brukes til fjærdrakt av en Guinea Fowl.