Gunilla Allard

Gunilla Allard

Gunilla Allard er en av Sveriges mest kjente møbeldesigneren. Hun begynte å samarbeide med Lammhults 1988 og har siden utviklet flere av sine mest kjente møbler som möbleserien Cinema, stables stol Cosmos, stilig stol Cortina, Series Chicago, Saturn bord, lenestol, Cooper, som alle er ideelle for både publikum og miljøet hjemmemiljøet.

Født i Sverige i 1957, Gunilla Allard i utgangspunktet jobbet innen filmindustrien før du overfører sine talenter inn i mer mainstream produkt design. Etter eksamen fra Institutt for interiørarkitektur og møbeldesign ved Universitetet i Kunst, håndverk og design i Stockholm i 1988, ble hun umiddelbart valgt å bli medlem av Lammhults 'Choice workshops.

Nå er hun internasjonalt anerkjent for sin «strenge, minimalistiske og elegante" tilnærming, har hun vært medvirkende i å lage Lammhults en ledende internasjonal møbelmerket.

Hennes siste møbler skapelse, Sahara, bekrefter hennes evner. Lett og luftig, kombinerer lenestol og sofa serien tradisjonell skandinavisk funksjonalitet med Allard særegne tjueførste århundre uttrykk. En viktig detalj er utformingen av armene som har benyttet avanserte produksjonsteknikker for å sikre en sømløst ekteskap mellom tre og metall.

http://www.funktionalley.com/m4n?oid=60&_locale=1
Kilde: http://www.designonline.se/Designers/nok0/8003&currencychanged=1