Greta Magnusson Grossman

Greta Magnusson Grossman

Greta Magnusson Grossman eh utdannet Som Arkitekt, designer, modernistiske og ikon.
Hun var en kvinne foran sin tid, og arkitekt og hennes egen suksess; hennes design Videreforedling ble matchet vidd en unik visjon, Supreme confidense og vilje til å lykkes.

 

De mest kjente produktene Greta Grossman designet i 40 og 50-årene var Gräshoppa gulvlampen og Cobra gulvet og bordlamper. I 1950 vant Cobra lampen Good Design Award og ble senere utstilt på Good Design Show på Museum of Modern Art.
 
Grossman var svært påvirket av europeisk modernisme, som hadde blitt importert til USA av innflytelsesrik arkitekter som Walter Gropius (grunnlegger av Bauhaus) og Ludwig Mies van der Rohe. 
Grossman, i sin tur spilte en betydelig rolle i å definere det estetiske midten av århundret Californian modernismen.
 
Den ikoniske Gräshoppa lampen ble først produsert i 1947. Den stålrør stativ Stativet er vippet bakover og langstrakt aluminium koniske skygge er ball-leddet på armen, slik at lyset kan være retningsbestemt, men gjenskinnet er minimal. Både stativ og skygge er pulverlakkert.
 
Den klassiske Cobra Lampen tar sitt navn fra den formen den ovale skyggen, noe som minner om en Cobra hals. Den rørformet fleksibel arm kan bøyes i alle retninger og skygge kan dreies 360 º. Basen er dekket i pulverlakkert aluminium, og vektet med en støpejern ballast.
 
I dag Grossmans produkt design er svært inndrives og selges på auksjoner over hele verden. Grossman produkter er unike, moderne klassisk design.