Christina Strand

Christina Strand

Christina Strand, (1968), er en Dansk møbeldesigner som har designet en rekke av møbler for både danske og utelandske selskaper.

 

Christina Strand, uteksaminert fra Danmarks Designskole i København i 1994. Hun har deltatt på en rekke utstillinger både i Danmark og utlandet og har vunnet flere priser. 
 
Foreningen av danske møbelindustri invitert Christina Strand sammen med seks andre designere å designe en ny stol for Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik av Danmark. Christina vant konkurransen med sitt design av REX stolen.
 
Christina Strand gjelder det samme enkle filosofi når det gjelder å forklare hva hun mener er god design. Den åpenbare koblingen mellom form og funksjon er det ideelle at hver designer må strebe mot, forklarer hun. "De største opplevelsene oppstår på steder der det er færrest ting. Det må ikke være for mye som foregår og hva detaljer det er må ha en god grunn for å være der."
 
Samtidig er hun også svært klar over hele tiden presser materialet til sine grenser.
For eksempel har en stol inspirert av Rex førte til en helt nye produksjonsmidler.
"Hvis du ikke skyver materialet til sine grenser, ender designet ditt opp som ser ut som alle andres. Spennende ting bare begynner å skje når du krever det umulige av materialet."