Produksjon av Egget

Vi har vært på fabrikkbesøk hos Fritz Hansen i Allerød utenfor København.

Egget av Arne Jacobsen ble designet i 1958 da Arne Jacobsen tegnet SAS Hotellet i København. Da vi var på besøk hos Fritz Hansen som produserer Egget fikk vi se hvilket håndverk som ligger bak hver Egg som lages.
I skinn er Egget satt sammen av to hele huder, en til framsiden og en til baksiden. Disse må gjennom nøye vurderinger for myggstikk, riper og skrammer som kan oppstå når dyret er på beite. før de godkjennes.
Her kontrolleres huden før den klippes og tilpasses Egget.
For at huden skal kunne passe formen til Egget må huden bløtlegges og legges over skallet til Egget slik av det formes.
Skinnet til Egget formes

Skinnet til Egget formes

Baksiden av Egget er polstret

Forsiden av Egget er polstret

Knappenåler må til for å holde skinnet på plass.

Det krever sinn mann, teknikk og mye erfaring for å polstre et Egg i skinn. Her er Hans i helt i slutten av prosessen.

Egget i sin prakt, ikonisk og tidløs klassiker!